Kyrönlahti Yhtymä

Yrityksen historia

Vuonna 1978 toimittuaan vuosia vieraan palveluksessa työnjohtajana Osmo Kyrönlahti hankki alajyrsinkoneen jolla alkoi tehdä mm. listoja ikkunateollisuuden tarpeisiin. Alkuun toiminta tapahtui pihapuun alla, mutta muutaman vuoden kuluessa hän rakensi toimitilat ja hankki kaikki puusepän peruskoneet. Jo tuolloin kokeneena ovien ja ikkunoiden tekijänä oli luontevaa valmistaa tuttuja tuotteita joille riitti kysyntää entisen työnantajan, paikallisen sahan ja puusepänliikkeen ajauduttua konkurssiin.

 

Parin vuosikymmenen aikana kuusilapsinen perhe sai elantonsa puusepänverstaasta myös Raija-vaimon antaessa työpanoksensa perheyrityksen hyväksi.

 

Uuden vuosituhannen alussa oli vanhimmat pojat Mika ja Juha aloittaneet jo omat yritystoimintansa puualalla ja vuoden 2010 alusta ovat isä ja pojat toimineet nimellä Kyrönlahti Yhtymä Ay.

 

Yrityksellä on käytössä peruskoneiden lisäksi mm. kenttäsirkkeli, monikutterinen höyläkone ja useita sorveja ja se valmistaa edelleen pääasiassa ovia, ikkunoita, sorvituotteita, portaita, erilaisia listoja sekä monenlaisia alihankintatöitä. toimintaa on kahdessa toimipisteessä Alajärvellä. Kyrönlahden nimi on tullut vuosien varrella tunnetuksi tinkimättömästä laadustaan jossa korostuu perinteinen puusepäntaito.